Letos smo že sedmo leto zapored pripravili Delavnico izdelave pirhov in velikonočnih izdelkov, in sicer 11. in 12. februarja 2015 v času med 16.00 in 18.00 uro na sedežu ZKD Lendava. Delavnice se je v omenjenih dneh udeležilo med 25 do 30 udeležencev iz različnih kulturnih in drugih društev, ki so povezani v ZKD ter ostali ljubitelji ročnih del.

Prvi dan smo pod vodstvom Milene Sobočan iz KD Gomilica zdelovali velikonočna jajčka s perlicami. Ta tehnika, kjer se je morala narediti mreža iz perlic, ki se je nato napela na jajčko, je bila malo bolj zahtevna, vendar pa so izdelovalke bile spretne in so izdelale lepe pirhe. Tega dne smo izdelovali tudi spomladanske venčke iz odpadnega papirja.

Naslednji dan pa so se pod vodstvom Elizabete Tibaut iz volne pletli velikonočni piščančki in pripravljali podstavki za jajčka. Prav tako pa smo iz vej bele breze pletli venčke in jih okrasili z okraski iz papirja.

Vsi izdelki, narejeni na tej delavnici, bodo tudi razstavljeni v prostorih stare Samopostrežbe Mercatorja na ulici TLP v Lendavi, na prireditvi razstava Pirhi, vino in velikonočni izdelki v času od 26. do 29. marca 2015.

POROČILO – VELIKONOČNA DELAVNICA (PDF datoteka velikosti 650 Kb)

Poročilo pripravila: Danijela Hozjan