V sredo, 18. februarja 2015 ob 17.00 uri je Zveza kulturnih društev Lendava v prostorih ZKD Lendava pripravila literarno delavnico, ki jo je vodil predavatelj g. Marjan Pungartnik.

Njegov slogan: “Literatura pripada vsem”

Marjan Pungartnik (*1948), pisatelj. Končal študij novinarstva. Od 1978. leta naprej vodi literarne delavnice, organizira literarne prireditve, je urednik prve slovenske internetne literarne revije Locutio, je predsednik društva Mariborska literarna družba in urednik njegovih izdaj.

Predavanje je potekalo v prijetnem vzdušju in predavatelj je na splošno razložil namen literarnega srečanja. Na koncu so sledila tudi nekatera vprašanja in analiza nekaterih pesmi. Porodila se je tudi ideja, da bi še takšno srečanje ali pa mogoče večurno delavnico ponovili.

Na koncu se je tajnica ZKD Lendava, zaradi nepredvidene odsotnosti predsednice ZKD, zahvalila g. Pungartniku za predavanje. Prav tako je zahvala bila namenjena vsem prisotnim, ki jih je bilo skupaj 17, od literatov do ljubiteljev lepe pisane besede iz območja občine Lendava.

Zapisala: Danijela HOZJAN