V soboto 4. maja 2024 se je v Športnem parku Petišovci, med 11. in 15. uro odvijal Družinski dan, katerega je organizirala Občina Lendava v sodelovanju z Zvezo Kulturnih društev. Za obiskovalce se je pripravili kratek kulturni program s glasbo in plesom, pisan animacijski program, kreativne delavnice, poslikava obraza, napihljiva igrala in pa tudi sladki kotiček ter še nekaj za pod zob.

Kulturni program so sestavljali otroci iz vrtca Lendava, otroška folklorna skupina KD Solzice Žitkovci, pevska skupina iz DOŠ I. Lendava, Prekmurska folklorna skupina FD Prekmurje Lendava, Madžarski ljudski pevci KD Petőfi Sándor Dolina ter Ljudski pevci in godci Gaberski mantraši KD Zarja Gaberje.

Animacijski program je bil sestavljen iz likovne delavnica, katero je vodil Duško Benin. Lončarska delavnica v organizaciji lončarja Horváth Csaba, kjer so lahko otroci in tudi starejši naredili lasten kozarec ali vrč iz gline. Otroci so se lahko tudi udeležili poslikave obraza in tetovaže z bleščicami. Postavljena so bila tudi štiri napihljiva igrala, katera so otroci zelo dobro sprejeli in se zabavali na njih. Tudi za sladkosnede je bilo poskrbljeno. Ponujala se je sladkorna pena ter kokice.

Glasben popoldan sta popestrila Matjaž Šetar in Teodor Lebar iz Glasbeno kulturnega društva Skok iz Radmožanec.

Za prehrano na družinskem dnevu pa je poskrbel TOD Petišovci, ki so pripravili okusen pasulj in langaše s pijačo.