V petek, 29. marca 2024, je s pričetkom ob 19. uri na lendavskem gradu potekala otvoritev že desete mednarodne fotografske razstave Pannonia Reflection, katero je odprl predsednik žirije Jure Kravanja.

Razstava fotografij Pannonia Reflections poteka pod pokroviteljstvom in pravili Mednarodne zveze za fotografsko umetnost FIAP, Fotografske zveze Slovenije FZS in Fotografske zveze ZDA (Photographic Society of America). Fotografsko društvo Pannonia uspešno realizira projekt že deseto leto zapored.

Organizacija razstave je potekala v več korakih. V začetku novembra 2023 so objavili razpis. Razpisano je bilo pet tem, in sicer Odprta barvna, Odprta črno-bela, Ljudje, Minimalizem in Voda. Razpis je bil odprt do sredine januarja 2024. Nanj se je prijavilo 411 avtorjev iz 57 držav s 6870 fotografijami. Konec januarja se je sestala žirija, katere člani so bili ugledni in mednarodno priznani fotografi Jure Kravanja – Slovenija, Zvonko Radičanin – Hrvaška in Ištvan Virag – Srbija.

K sami razstavi je tudi letos Zveza kulturnih društev Lendava kot soorganizator prispevala svoj delež z nudeno pomočjo pri pripravi in postavitvi same razstave na gradu.