Zveza kulturnih društev Lendava je letos ponovno pripravila prireditev Predstavitev kulturnih društev, ki je že 13. zapored.
Tako smo 17. junija 2023 v Hrvaškem kulturnem centru Zrinski v Lendavi, povezali dva tradicionalna dogodka: Medžimurski sejem, v organizaciji HKD Pomurje Lendava in Predstavitev kulturnih društev – Medgeneracijsko sožitje med društvi, v organizaciji naše zveze.
Hrvaško kulturno društvo Pomurje je organiziralo etnološko-kulinarično prireditev Medžimurski sejem, kjer je ob glasbi in druženju ves čas dišalo po tradicionalnih hrvaških jedeh, od 16. ure naprej pa je na tamkajšnjem letnem odru potekal kulturni program z naslovom 13. Predstavitev kulturnih društev – Medgeneracijsko sožitje med društvi, ki ga je organizirala Zveza kulturnih društev Lendava skupaj s kulturnimi društvi iz treh občin (Lendava, Turnišče, Črenšovci), na katerem pa se je predstavilo devet različnih skupin:
– Ritmična skupina Hotiške ribice – KD Hotiza
– Mala vokalna skupina Lindenau
– Ljudske pevke – Kulturno društvo Fran Saleški Finžgar Žižki
– Ljudski pevci in godci Gaberski mantraši – Kulturno društvo »Zarja« Gaberje
– Pevke ljudskih pesmi – Kulturno društvo Turnišče
– Folklorna skupina – Folklorno društvo Prekmurje Lendava
– Ljudski pevci – KD József Attila Kapca
– Ljudski pevci in godci Gomilički dégaši – Kulturno društvo Gomilički dégaši
– Mala vokalna skupina Lindua
– Ljudski pevci – Kulturno turistično društvo Močvirski tulipan Radmožanci
 
Na koncu programa so se predstavili še gostje HKD Pomurja, in sicer Kulturno umetniško društvo »Kraluš«, ki je bilo ustanovljeno leta 1981 in šteje skoraj sto članov, razdeljenih v 5 skupin. Društvo je dobilo ime Kraluš po ženski ogrlici, ki so jo izdelovali iz rdečih perl, testa ali koral, odvisno od premožnosti osebe. Repertoar skupine obsega številne koreografije, tamburaške intermezze in pesmi iz različnih krajev Hrvaške.