ZKD Lendava je tudi letos organizirala, že 15. zapored, dvodnevno velikonočno delavnico, oz. delavnico izdelave pirhov in velikonočnih izdelkov, ki je potekala na dvojki, in sicer v sredo, 22. in četrtek 23. marca 2023 med 16. in 18. uro.

Prvi dan smo se pod vodstvom gospe Marije Sabo in Dominika Cara, mentorjev Hiše rokodelstva iz Dobrovnika naučili izdelovati velikonočne pirhe v batik tehniki. To je tehnika, ko se jajčka najprej poslikajo z voskom, nato pomočijo v rdečo barvo, osušijo ter še enkrat poslikajo z voskom, na koncu pa se pomočijo še v črno barvo. Tako nastanejo zelo lepe tribarvne – belo, rdeče, črne pisanice z različnimi vzorci.

Drugi dan smo sicer še nadaljevali z izdelavo pirhov v batik tehniki pod vodstvom Marije Sabo in Tatjane Somi, nato pa nam je gospa Marija Sabo predstavila in nas naučila še izdelavo velikonočnih zajčkov iz ličja.

Udeleženci so si lahko izdelke na koncu delavnice vzeli domov, nekaj teh pa se bo razstavilo na 16. mednarodni razstavi Pirhi, vino in velikonočni izdelki, ki bo potekala od ponedeljka, 27. do petka, 30. marca 2023 v prostorih ZKD Lendava.