RECITATORSKO TEKMOVANJE V SLOVENSKEM JEZIKU

PETEK, 17. APRIL 2015

V mesecu februarju 2015 smo objavili prijavnice za Recitatorsko tekmovanje v slovenskem jeziku. Na tekmovanju bi naj sodelovali otroci iz vrtcev, učenci osnovnih in srednjih šol, študentje, upokojenci ter člani kulturnih in drugih društev z območja UE Lendava.

Namen sodelovanja bi naj bil negovanje slovenskega jezika, tradicije in kulture, povezovanje, bogatenje stikov in sodelovanje v skupnem projektu vrtcev, šol in društev.

Letos so se recitirale pesmi Otona Župančiča. Za recitatorsko tekmovanje se je prijavilo 20 tekmovalcev iz osnovnih šol UE Lendava, DOŠ I. Lendava, DOŠ I. Podružnica Gaberje, OŠ Turnišče, OŠ Odranci in posamezniki iz Mostja, Dolnjega Lakoša ter iz KD Zarja Gaberje.

Recitatorsko tekmovanje je potekalo v petek, 17. aprila 2015 v prostorih lendavske sinagoge in sicer, smo ga razdelili na III. Kategorije. V I. kategoriji so recitirali učenci od 1. do 3. razreda, nato v II. kategoriji učenci od 4. do 6. razreda in v III. Kategoriji učenci od 7. do 9. razreda. Tekmovanje se je začelo ob 16.00 uri in končalo ob 17.30 uri.

Najboljše  recitatorje smo nagradili z zlatim, srebrnim in bronastim priznanjem ter knjižno nagrado, in sicer:

  • v kategoriji sta nastopila dva kandidata,  obema smo podelili priznanji: zlato je dobil Jakob Ritlop in srebrno Zoja Kociper, oba iz OŠ Turnšče,
  • v kategoriji je nastopilo 13  kandidatov, priznanja so dobili: zlato Tamara Göncz iz KD Zarja Gaberje, srebrno Brina Horvat iz OŠ Turnišče in bronasto Gaja Ferenčak iz OŠ Odranci,
  • v Kategoriji, zaradi odsotnosti kandidatov zaradi bolezni, priznanja nismo podelili.

Članice žirije so bile: Doroteja Kukovec, predsednica, Kristina Szőke in Jasna Bači pa članici.

Vsi sodelujoči pa so za udeležbo na recitatorskem tekmovanju dobili zahvale, priznanja in skromno pogostitev.