ZKD Lendava je organizirala v sodelovanju z JSKD OI Lendava delavnico barvanja mandal, ki je potekala na dvojki, in sicer v sredo, 5. junija 2024 med 18.00 in 20.00 uro.

Delavnice se je udeležilo 20 posameznikov oz. članov iz različnih društev, ki so na delavnici pridili znanja, ki ga bodo z veseljem ponesli v svoja društva in jih predali tamkajšnjim članom.

Delavnica pod vodstvom gospe Klaudije Abraham izdelava oz. barvanje mandal. Postopek je bil dokaj enostaven, saj so udeleženci delavnice dobili na črno pobarvana platna s že narisanimi osnovnimi črtami oz. krogi po katerih se je dalo enostavneje orientirat in risat.

Barvalo se je s akrilnimi barvami in lesenimi palčkami. Te so se na eni strani potopile v barvo, ki se je nanesla na platno v obliki pik. Tako so pike raznih barv tvorile oblike in vzorce mandal.

Vmes so se menjale barve po želji udeleženca delavnice. Tako je iz pik nastala celota in na koncu popolna mandala. Ta tehnika risanja mandal je namenjena prav začetnikom, tako mladim kot tudi starejšim. Tako so se naše delavnice udeležila tudi dva mlajša umetnika.