Otvoritev razstave likovnih del Risarsko slikarske delavnice, povezane z literarnim večerom pod naslovom Pomlad nam polni baterije in poživlja kri.
 
Na ZKD Lendava smo v sredo, 08.06.2022 s pričetkom ob 18. uri v okviru Tedna vseživljenjskega učenja in Tedna ljubiteljske kulture organizirali otvoritev razstave likovnih del, nastalih v drugem delu letošnjih likovnih delavnic, ki so potekale na sedežu ZKD pod strokovnim mentorstvom Duška Abramušića, profesorja likovnega pouka.
 
V tem drugem delu delavnic so prisotni lahko spoznali vse o akril tehniki na platnu in 21 izbranih likovnih del se je ob tej priložnosti razstavilo v dvorani ZKD. Delavnice so se udeležili in prispevali svoja dela k razstavi: Matilda Karba, Karin Abramušić, Zorica Vinko Šimonić, Dragica Zag, Vera Kozak, Magdalena Piberčnik in Ignac Koren. Bogastvo razstave je v tem, da vsaka umetnica in umetnik isti motiv (Glavna ulica, Stolp, gorice in abstraktna kompozicija geometrijskih likov) prikaže na svoj oseben način, izhajajoč iz svojega lastnega občutka, slikarske poetike in navdiha.
 
Otvoritev razstave smo dodatno obogatili še z literarnim večerom pod naslovom Pomlad nam polni baterije in poživlja kri, literarnega krožka naše zveze, s predstavitvijo najnovejših literarnih del domačih avtorjev, ki se s pisanjem ukvarjajo predvsem ljubiteljsko.
 
Na literarnem večeru so se s svojimi deli predstavili Zlatka Frajzman – Pupa, Lidija Alt, Ivanka Bratkovič, Biserka Sijarič, Olga Paušič, Judit Zagorec Csuka, Janja Magdič, Slavica Zver, Ivanka Tompa in Franc Koren. Literari so večinoma svoja dela brali sami, nekatera pa je prebrala naša recitatorka Jerica Trojak.
 
Prireditev je povezovala predsednica ZKD, Elvira Vaupotič Göncz, likovni del je predstavil mentor likovnih delavnic g. Duško Abramušić, literarni del pa ga. Olga Paušič.
 
Večer je popestril pevski zbor Mala vokalna skupina Lirika.