V soboto, 08. junija 2019 ob 18.00 uri, je Zveza kulturnih društev Lendava organizirala 11. Predstavitev kulturnih društev pod imenom Medgeneracijsko sožitje med društvi, ki se je izvedla tudi v sklopu 24. obletnice Tedna vseživljenjskega učenja v katerem sodelujemo mi in društva že vrsto let.

Omenjeni projekt je pomemben za kulturne ustvarjalce, še posebej tiste, ki delajo na področju ljubiteljske kulture. S tem želimo doseči še boljšo prepoznavnost našega dela na kulturnem področju in se predstaviti javnosti kot živ člen verige, ki je pomemben za dobrobit naše družbe, čeprav je večkrat potisnjen v pozabo. Skupine iz kulturnih društev so se predstavile z ljudskimi pesmimi, plesom, kratkimi gledališkimi predstavami in folkloro v slovenskem, madžarskem in romskem jeziku.

V programu je nastopilo 11 skupin, in sicer: OŠ Turnišče – gledališka skupina Mladi varašanci, KD Petőfi Sándor Čentiba in Dolina, KD József Attila Kapca, KD Zarja Gaberje, slovenski ljudski pevci in godci Gaberski Mantraši, TKD Močvirski tulipan Radmožanci z dvema skupinama – madžarski in slovenski ljudski pevci, KD Ferdo Godina Bistica – Gledališka skupina Bobi, KD F.S. Finžgar Žižki – slovenske ljudske pevke, KTD Črenšovci – slovenske ljudsek pevke, KPD Pedal Gomilica, Gomilički Dégaši (ljudski pevci in godci) in KD Štefan Raj Turnišče, pevke ljudskih pesmi.

Na prireditev se je prijavilo 11 skupin iz 10 kulturnih društev in ene OŠ, skupaj s cca 100 nastopajočimi.  Skupine so pripravile pester program  in prikazale kako ohranjajo kulturno izročilo svojega kraja.

V sklopu te prireditve pa smo v avli kulturnega doma pripravili razstavo risb iz Ustvarjalnega natečaja 2019, kjer so sodelovali otroci iz vrtcev, osnovnih šol iz različnih krajev Slovenije, prav tako tudi člani kulturnih društev in zavodov ter nekateri posamezniki. V avli kulturnega doma je bilo na ogled 20 risb – grafik, od učencev 2. Razreda OŠ Turnišče. Vsakemu sodelujočemu smo, podelili tudi zahvale ter skromne nagrade.

GEO_1649 GEO_1670 GEO_1678 GEO_1712 GEO_1744 GEO_1753 GEO_1773