POROČILO 

MEDNARODNA LIKOVNA RAZSTAVA »POGLED NA VSE ŠTIRI STRANI NEBA«

OD 4. DO 18. FEBRUARJA 2019

Zveza kulturnih društev Lendava je 30., 31. avgusta in 1. septembra 2018, pripravila likovno kolonijo na stolpu Vinarium v Lendavskih Goricah in v mestnem jedru Lendave. Sodelovali so likovniki iz Likovne udruge Likum iz Novega Sada, R Srbija, likovnih društev iz Murskega Središča in Martina na Muri, Radenec, Murske Sobote, Cvena, Avstrije in Madžarske. Mentor kolonije je bil akademski slikar László Nemes iz Zalaegerszega, R Madžarska.

V letu 2018 je bila izvedena Mednarodna likovna kolonija, ki je bila kot zaključek likovnih delavnic v letu 2018 in je bila namenjena likovnim ustvarjalcem vseh generacij iz Slovenije in tujine. Vodil jo je akademski slikar László Nemes iz Zalaegerszega, R Madžarska, ob pomoči domačih likovnih ljubiteljskih ustvarjalcev. V goste smo povabili likovnike iz Srbije, Hrvaške, Madžarske, Avstrije in Italije. Likovni ustvarjalci so na likovni kolonije skozi kreativnost njihovega očesa oživljali lepote in barvitost Lendave in vinskih gričev Dolgovaških in  Lendavskih Goric. S svojimi stvaritvami so dali našemu kraju barvni utrip. Likovna tehnika je bila poljubna.

Na likovni koloniji so sodelovali člani iz različnih likovnih društev Slovenije (Slovenske Konjice, Radenci, Gornja Radgona, Murska Sobota, Lendava), Madžarske (Zalaegerszeg), Hrvaške (Zagreb, Varaždin, Martin na uri), Srbije (LU Likum iz Novega Sada) in Avstrije, skupaj 36 likovnih ustvarjalcev.

Nastalo je 50 čudovitih slik z različnimi temami in tehnikami. Največ se je upodobila narava, predvsem gorice z okolico in tudi različni motivi iz okolja.

Na likovni koloniji je sodelovalo, in sicer:

 1. LJUBICA AMIDŽIĆ
 2. MIHAJLO BLIZANAC
 3. ZLATA FRAJZMAN PUPA
 4. EDIT HAGYMÁS
 5. JOŽEF HARI
 6. LILIJANA JEZA
 7. MATILDA KARBA
 8. ŠTEFAN KEBEL
 9. DUŠKA KESIĆ
 10. MARJANA KMET
 11. SIGI KLEINDIENST
 12. ALBINA KRAGELJ
 13. ALEKSANDER LAMBIĆ
 14. IVO LORENČIČ
 15. MARIJA MAGDIČ
 16. LJUBICA VUKOV MIHAJILO
 17. TATJANA MIJATOVIĆ
 18. LJUBICA MILAŠ
 19. DANKA NOVICKI
 20. NADJA OBLAK
 21. MLADEN PALIĆ
 22. MARIJA PAVLIČ
 23. NIKOLA POPOVIĆ
 24. ANDREA SCHNEIDER
 25. SARA SEP
 26. ARPAD ŠALAMUN
 27. HEDA VIDMAR ŠALAMON
 28. ZORICA VINKO ŠIMUNIĆ
 29. TAMARA ŠPITALER ŠKORIĆ
 30. NADA ŠPANOVIĆ
 31. DANA ŠTRUCELJ
 32. Elizabeta tibaut
 33. MILAN VRANEŠ
 34. PETAR VUJOVIĆ
 35. SLAVICA ZVER
 36. LUDVIK ŽIŽEK
 37. Mentor: LÁSZLÓ Nemes

Vsa zbrana dela, ki jih je bilo skupno 32, smo, v času od 4. do 18. februarja 2019, v okviru kulturnega praznika, razstavili v avli Gledališke in koncertne dvorane Lendava.

S strani medijev so bili prisotni MMR Lendava in SLO-TV Madžarski program, iz Népujsaga, Murskega vala, Lendava.info.

V Lendavi, 11. 02. 2019                                                      Pripravila: Danijela Hozjan