POROČILO 7. BOŽIČNO-NOVOLETNE DELAVNICE 2018

Zveza kulturnih društev Lendava je 7. in 8. novembra 2018 med 16. in 18. uro v prostorih ZKD Lendava pripravila Božično-novoletno delavnico z namenom druženja, učenja novih tehnik različnih božičnih in novoletnih izdelkov.

Prvi dan smo na letošnji božično-novoletni delavnici barvali stiroporne kroglice, izdelovali adventne venčke in okraske za jelko ter namizno božično dekoracijo iz naravnega materiala (storži, posušeni cvetovi, želodi, orehi, leseni podstavki, pokovke, različna semena in plodovi narave).

Drugi dan pa smo izdelovali jelkice iz trakov različnega blaga in snežene može iz filca ter jih okrasili z gumbi in drugimi okraski. Nekateri pa so že izdelovali namizne aranžmaje.

Izdelke iz delavnice bomo v mesecu novembru in decembru 2018 razstavili v naših prostorih in na Katarininem sejmu v Lendavi. Delavnice se je prvi dan udeležilo 30, drugi dan pa 18 oseb. Lista prisotnosti je priložena k poročilu.

Na koncu se je predsednica ZKD Lendava vsem prisotnim, zahvalila za udeležbo in sodelovanje ter jih povabila na  predstavitev novega zbornika Pobiralci rose 2018, ki bo v četrtek, 22. novembra 2017 v lendavski knjižnici ter na letno skupščino ZKD Lendava, ki bo 10. 12. 2018 v prostorih ZKD Lendava.

Zapisala:

Danijela HOZJAN

edf edf edf edf edf edf edf edf edf edf edf edf edf edf edf edf edf edf edf edf edf edf edf edf edf