POROČILO 6. BOŽIČNO-NOVOLETNE DELAVNICE 2017

Zveza kulturnih društev Lendava je 8. in 9. novembra 2017 med 16. in 19. uro v prostorih ZKD Lendava pripravila Božično-novoletno delavnico z namenom druženja, učenja novih tehnik različnih božičnih in novoletnih izdelkov.

Prvi dan smo na letošnji božično-novoletni delavnici izdelovali snežinke iz stiropornih kroglic. Prav tako pa smo šivali krpanke iz katerih smo sestavili zvezdice. Za šivanje je bila mentorica Tanja Cipot iz Cankove.

Izdelovali smo tudi adventne venčke in okraske za jelko ter namizno božično dekoracijo iz naravnega materiala (storži, posušeni cvetovi, želodi, orehi, leseni podstavki, pokovke, različna semena in plodovi narave).

Drugi dan pa smo izdelovali božične zvezdice iz tršega papirja ter nadaljevali s šivanjem krpank in sestavo zvezdic iz blaga.

Izdelke iz delavnice bomo v mesecu novembru in decembru 2017 razstavili v naših prostorih in na Katarininem sejmu v Lendavi. Delavnice se je prvi dan udeležilo 24, drugi dan pa 27 oseb. Lista prisotnosti je priložena k poročilu.

Na koncu se je predsednica ZKD Lendava vsem prisotnim, zahvalila za udeležbo in sodelovanje ter jih povabila na  predstavitev novega zbornika Pobiralci rose 2016, ki bo v petek, 10. novembra 2017 v lendavski sinagogi ter na letno skupščino ZKD Lendava, ki bo 12. 12. 2017 v prostorih ZKD Lendava.

Zapisali:

Danijela HOZJAN

 

Fotografije z delavnice si lahko ogledate na naši facebook strani zkd.lendava