V soboto, 27. maja 2017 je ZKD Lendava organizirala razstavo risb iz Ustvarjalnega natečaja, ko so otroci iz vrtcev, šol in starejši risali studence oz. vodnjake. Prispelo je 52 za IV. različne kategorije risb iz celega območja UE Lendava. Na otvoritvi ob 17.00 uri smo pod vodstvom akademskega slikarja Laszla Nemes, organizirali risanje z voskom na večje bele formate A3. Vsakemu udeležencu smo podarili zahvalo in skromno darilo.

DSC08240  DSC08242DSC08241DSC08266DSC08267DSC08268

Vse risbice smo razdelili na IV. kategorije. I. kategorija so otroci iz vrtcev, II. kategorija osnovnošolci od 1. do 3. razreda, III. kategorija osnovnošolci od 4. do 6. razreda, IV. kategorija pa osnovnošolci od 7. do 9. razreda. Podelili bomo tudi tri posebna priznanja za odrasle udeležence. Prispelo je 76 risbic iz občine Lendava, Turnišče, Slovenj Gradec, Žirovnice, Velike Polane, Odranec, Kobilja, Žalca. Prav tako pa tudi iz  kulturnih društev Hotiza, Gaberje, Pince, Lendava, Gederovec in Zavoda Zarum Trnje.

Zahvale in skromna darila za sodelovanje je prejelo 52 ustvarjalcev. Risbic pa je prispelo .

Vsem sodelujočim na ustvarjalnem natečaju smo se zahvalili in jih povabili na sodelovanje za naslednje leto. Naša želja je, da bi v bodoče sodelovalo čim več mladih in tudi starejših ustvarjalcev na tem področju iz različnih krajev Slovenije in tudi iz tujine.