porocilo-bozicno-novoletna-delavnica-9-in-10-11-2016POROČILO BOŽIČNO-NOVOLETNE DELAVNICE

Zveza kulturnih društev Lendava je 9. in 10. novembra 2016 med 16. in 18. uro v prostorih ZKD Lendava pripravila Božično-novoletno delavnico z namenom druženja, učenja novih tehnik različnih božičnih in novoletnih izdelkov.

Prvi dan smo na letošnji božično-novoletni delavnici izdelovali zvezdice oz. okraske za jelko iz koluta toaletnega papirja. Zvezdice smo tudi okrasili s perlicami ali jih pobarvali z bleščicami. Izdelovali smo tudi adventne venčke in okraske za jelko ter namizno božično dekoracijo iz naravnega materiala (storži, posušeni cvetovi, želodi, orehi, leseni podstavki, pokovke, različna semena in plodovi narave).

Drugi dan pa smo izdelovali parklje in suhega sadja (suhe slive, fige in orehi), lesene paličice in zraven smo zavezali še bonbonček ter škorenjček, ki smo ga izrezali iz rdečega papirja in ga zalepili na palčko. Iz pokrovov od jogurtov smo izdelovali različne božične in novoletne motive, ki so se povezali v eno verigo in služili kot okrasna dekoracija.

Izdelke iz delavnice bomo v mesecu novembru in decembru razstavili v naših prostorih in na Božičnem bazarju v mesecu decembru 2016. Delavnice se je prvi dan udeležilo 28, drugi dan pa 24 oseb. Lista prisotnosti je priložena k poročilu.

Na koncu se je predsednica ZKD Lendava vsem prisotnim, zahvalila za udeležbo in sodelovanje ter jih povabila na Recitatorsko tekmovanje v slovenskem jeziku, ki bo 25. novembra 2016 in na predstavitev novega zbornika Pobiralci rose 2016, ki bo 8. decembra 2016 v lendavski knjižnici ter na letno skupščino ZKD Lendava.

Zapisala: Danijela HOZJAN