ZBORNIK POBIRALCI ROSE – LITERARNI VEČERI 2015

KAJ NAM ZBORNIK ŠE PRINAŠA?

Tudi v letu 2015 nam je uspelo nadaljevati naše delo in tako smo prispeli že do 3. izdaje zbornika Pobiralci rose. Tudi ta zbornik je prežet z različnimi zgodbami, doživetji, razmišljanji, sanjami, željami in tudi negodovanji nad življenjem tukajšnjih ljudi. Sprehajali smo se skozi različna obdobja življenja, opazovali okolico, uživali v soncu in naravi, ki nas s svojo lepoto obdaja vsak dan. Spominjali smo se lepih in manj lepih časov našega življenja in našega rojstnega kraja.

Na 20. literarnem srečanju smo poslušali notranje občutke posameznikov, se spraševali o tem, kaj nam prinaša nov dan, in kako ga bomo preživeli. Srečo in veselje smo delili na 21. literarnem večeru ob pogledu na prebujajočo pomlad, cvetlice in ljubezen, ki jo moramo deliti, če želimo biti ljubljeni in sprejeti. O tem, kako tečejo nitke našega življenja, smo se spraševali na 22. literarnem večeru. Na 23. literarnem večeru smo opisovali naš planet Zemljo ter se spraševali, kaj lahko storimo, da bo ohranila svojo lepoto in zdravo ter čisto okolje. Tudi sanjali smo in pisali pesmi ter se spomnili našega rojstnega kraja in tudi izgube nedolžnosti.

Naša srečanja smo popestrili z različni glasbeniki in likovnimi razstavami. Že od prvega literarnega večera nas spremljata veselje in glasba, zato nam ob druženju nikoli ni bilo dolgčas. Naša vztrajnost, požrtvovalnost in prijateljstvo so nas pripeljali do izdaje že 3. zbornika.

Vsem literatom, likovnikom in glasbenikom, ki so sodelovali in popestrili vsako naše srečanje, se iz srca zahvaljujem ter jih vabim na naša prihodnja srečanja z željo, da bi vsi skupaj še naprej širili kulturno dediščino in preprečili, da bi nas hiter tempo življenja in čas nerazumevanja kulturnega ustvarjanja v družbi zaustavila. Hvala tudi vsem, ki nas pri našem delu podpirate in nam vlivate pogum za naprej.

 

V Lendavi, 14. 09. 2015                                                                                                                                Danijela HOZJAN

predsednica ZKD Lendava

Literarni veceri 2015_electr